Waar Marktplaats een paar jaar geleden de alleenheerser was op het gebied van tweedehands spullen verkopen, komt dan nu Facebook om de hoek kijken. Want waarom zal je jouw spullen die je graag wilt verkopen eerst op Marktplaats zetten om ze vervolgens te delen via Facebook voor het stimuleren van de verkoop als het ook direct op Facebook kan? 

Een slimme zet van Facebook? Misschien wel…

De dienst, genaamd Marketplace, werd in oktober 2017 al gelanceerd, maar wordt gefaseerd uitgerold in 17 Europese landen, waaronder ook Nederland. Marketplace biedt je de mogelijkheid om op zoek te gaan naar spullen, maar ook om ze daar te verkopen. Hetzelfde als Marktplaats dus… Van vazen, kasten tot zelfs auto’s of huizen. Op dit moment zou vrijwel iedereen al gebruik kunnen maken van de dienst.

Waar vind je Facebook Marketplace?

Wanneer je Facebook op je mobiel opent, kun je onderaan op het marktkraam-icoon tikken. Daarna zie je meteen de te koop aangeboden spullen bij jou in de buurt. Via filteropties kun je je zoekopdracht specificeren, waarna je (hopelijk) zo snel mogelijk jouw perfecte product in beeld krijgt. Op desktop kun je deze dienst ook vinden in de kolom ‘Marketplace’.

Wat is het voordeel van verkoop via Marketplace?

Het grootste voordeel is dat je weet met wie je de eventuele deal zou gaan sluiten, want er staat duidelijk een naam en foto bij de advertentie. Hierdoor is het minder anoniem, waardoor het prettiger zaken doen is. Op dit moment maakt Marketplace ook nog geen gebruik van reclames (fijn!) en kan niemand zijn of haar advertentie betaald bovenaan krijgen (nog fijner!).

 

Hoe kun je zelf spullen verkopen via Facebook Marketplace?

Nou, heel simpel:

1.     Open Facebook op je mobiel

2.     Klik op het marktkraam icoon onderaan je scherm

3.     Tik op ‘Wat verkoop je?’

4.     Kies wat je wilt verkopen

5.     Selecteer de foto’s

6.     Vul de gevraagde gegevens in

7.     Kies voor het delen van je advertentie; alleen op jouw profiel of ook openbaar op Marketplace

8.     Tik op ‘Plaatsen’

Geschreven door: Mareille Raeimakers

Laat je reactie achter!