Eind april gaf Facebook Netflix serie Narcos een primeur. Als eerste mochten ze de nieuwe video omslag van Facebook testen. Facebook roept al enige tijd van ieder dak dat ze kunnen vinden, dat video de toekomst is en dat uiteindelijk de meerderheid van de content op Facebook uit video zal bestaan. Met deze nieuwe feature dragen ze daar zelf ook een behoorlijk steentje aan bij.

Inmiddels is de functie ook in Nederland gelanceerd. Het is beschikbaar, maar daarmee lijkt het vooralsnog ook op te houden. Coolblue, Albert Heijn, Hema en Chocomel, bedrijven die het altijd goed doen op Facebook laten nog statische omslagfoto’s zien. Ook populaire marketingblogs als Marketingfacts en Dutchcowboys zijn nog niet om. Persoonlijk beleefde ik een behoorlijk euforisch moment toen ik zag dat de functie ook in Nederland beschikbaar was en ben ik meteen aan de slag gegaan. 

Het plaatsen van een video op je Facebookcover werkt in grote lijnen hetzelfde als het aanpassen van een omslagfoto. Waar voorheen alleen een kleine fotocamera links in de hoek stond vind je nu ook een videocamera. Hier kun je kiezen om een nieuwe video te uploaden of een video te gebruiken uit je timeline. In tegenstelling tot je profielvideo mag je videocover wel langer zijn dan 7 sec. Voor de Facebookcover van LimeSquare gebruikte ik een video van 43 seconden. Na het selecteren van de juiste video start Facebook automatisch met encoderen. Een video van 22,8 MB met een afmeting van 1920 x 1080 gaat probleemloos!   

Net als bij de omslagfoto, krijg je de mogelijkheid om de video op de juiste positie uit te lijnen. De laatste stap, het selecteren van de juiste thumbnail voor het geval de video niet werkt, gaat op dezelfde wijze zoals we die kennen van het uploaden van een video in je timeline. Je nieuwe Facebookcover staat standaard op mute. Rechts onderin kun je zelf het volume aanpassen. Na het publiceren van een videocover plaatst Facebook opmerkelijk genoeg geen update in je timeline dat je omslag is gewijzigd. Het geeft jou wel mooi de gelegenheid om te experimenteren met nieuwe videocovers zonder dat je timeline onderloopt met vervelende statusupdates. 

Geschreven door: Ron Lubbers

Laat je reactie achter!