Illustraties om je merk te versterken. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze manier van communiceren. Maar waarom?

Een merk is een belofte. Grafisch ontwepers helpen bedrijven hun doelgroep te bereiken door nauwkeurig deze belofte creatief te vertalen in de vorm van logo’s, typografie, vorm, kleur en copywriting. Vooral in deze tijd wil ieder merk of bedrijf zichtbaar zijn. De good old stockfoto’s worden gelukkig zo langzamerhand ingewisseld voor professionele fotografie, om mensen aan een bedrijf of merk te binden. Om authentiek te blijven wordt er steeds meer gekozen voor de kracht van (geanimeerde) illustraties als marketing tool om de merkbelofte te communiceren. 

Drie belangrijke voordelen

1. Creëer een eigen wereld

Pak een pen en papier, of een tablet om mee te illustreren en je bent vrij om te maken wat je maar wilt. Iedere stijl is te creëren en elk concept is te bedenken en uit te leggen, zoals je bijvoorbeeld bij infographics vaak ziet. Merken kiezen daarbij voor één uniforme authentieke stijl die consistent wordt doorgevoerd en eenvoudig te communiceren is op talloze platformen zoals web, print, social media etc. 

 

2. Van complex naar eenvoud

Soms is een verhaal te moeilijk in woorden te beschrijven. Illustraties geven je de mogelijkheid om je verhaal begrijpelijk over te brengen waardoor de merkbeleving supersterk wordt. Vaak spelen animaties of explainers hierin een grote rol, zoals RedBull dat doet: 

3. Functionele eyecatcher

Je ziet illustraties met name veel terug op websites. Het heeft een grote bijdrage aan de user experience. Gemiddeld heeft een bezoeker maar een paar seconden nodig om een eerste indruk te krijgen van een website of blog. Mensen lezen niet graag maar zijn visueel ingesteld. Door gebruik te maken van illustraties heb je als merk een veel hogere attentiewaarde waardoor de bijbehorende boodschap ook sneller onthouden wordt. Illustraties zijn dus niet alleen voor stripboeken maar ook uiterst effectief om in te zetten voor je marketing. 

Geschreven door: Bart Kummel

Laat je reactie achter!