Goed nieuws voor iedereen die met regelmaat content plaatst op zijn bedrijfspagina. Sinds eind 2017 kan je, in navolging van alle andere social medianetwerken, ook op LinkedIn native video’s plaatsen. Toen nog alleen op je persoonlijke profiel. Inmiddels is LinkedIn ook begonnen met het uitrollen van de functie voor bedrijfspagina’s!

De kans is groot dat jij nu al gebruik kunt maken van deze functie en niet meer afhankelijk bent van Vimeo of YouTube voor het uploaden van video’s. Mocht jij nog geen video icoon in het publicatievenster zien staan dan moet je nog heel even geduld hebben... LinkedIn rolt de functionaliteit in fases uit om grote technische problemen te voorkomen.

 

Bestandsformaten

LinkedIn ondersteunt een groot aantal bestandsformaten waaronder QuikTime, AVI, MPEG-1, MPEG-4 en MKV. De meest voorkomende dus! Na het uploaden van een video krijg je de gelegenheid om ondertiteling te koppelen aan de video via een SRT-bestand. Daarnaast kun je ook MP3- en Vorbis-geluidsbestanden uploaden. Handig voor bijvoorbeeld podcasts!

Bestanden moeten voldoen aan deze voorwaarden:

  • Maximale bestandsgrootte: 5GB
  • Minimale bestandsgrootte: 75KB
  • Maximale lengte video: 10 minuten
  • Minimale lengte video: 3 sec.
  • Minimale resolutie: 256 x 144
  • Maximale resolutie: 4096 x 2304

 

Testen

Het uploaden van een video gaat soepel. LinkedIn heeft maar weinig tijd nodig om de video vanaf jouw computer op hun netwerk te zetten. Na het uploaden ontbreken er helaas wel een aantal belangrijke functies. Het is niet mogelijk om een titel mee te geven aan de video. Ook kun je geen frame selecteren of uploaden dat wordt gebruikt als de video niet automatisch afspeelt. De player zelf ziet er goed uit: clean en zakelijk, zoals je van LinkedIn mag verwachten.

 

Bereik

LinkedIn is geen fan van externe links. Posts met een externe link worden altijd slechter weergegeven dan berichten zonder externe link. Ongeacht of het een snippet of tekstuele link is. Door de videofunctie van LinkedIn te gebruiken heb je geen externe link (Vimeo of YouTube) meer nodig en zal je bereik dus toenemen! 

Geschreven door: Ron Lubbers

Laat je reactie achter!