Live video is de trend en zoals we weten van Instagram nemen ze ongegeneerd elke trend die er online voorbij komt over. Vorige week is Instagram begonnen met de uitrol van een live video functie. Met een beetje geluk heb jij de nieuwste functionaliteit inmiddels ook in je app.

Live video versturen op Instagram is zoals je mag verwachten erg eenvoudig. Open de app en druk op het camera icoon linksboven in de hoek. Door over het scherm te swipen kun je kiezen voor LIVE. Zodra je live bent krijgen je volgers een melding. In tegenstelling tot de live functie van grote broer Facebook, blijft een opgenomen video bij Instagram niet in je timeline staan. Hebben we dit niet al eens eerder gezien?  

Zijn jouw vrienden of de mensen die je volgt nog niet zo snel met alle trends en wil je wel live video’s kijken? In het zoek menu (vergrootglas linksonder) vind je de populairste live uitzending van dat moment. 

Instagram heeft nog een nieuwe functionaliteit. Gezien het grote Ctrl. C gehalte hebben ze hier iets minder publiciteit aan gegeven. Een privé bericht versturen kon al een tijdje. Ze hebben de functie alleen zo aangepast dat een verstuurde foto of video slechts één keer te bekijken is. Ook dit kennen we volgens mij ergens van…

Instagram kijkt goed naar wat concurrenten sterk maakt en neemt het schaamteloos over. Chique is het zeker niet, voor ons als gebruiker wel erg makkelijk! Snelle social snacks, interactie via live video en storytelling via stories is nu allemaal onder de Instagram knop te vinden. Mocht je nog twijfelen over het zakelijk inzetten van Instagram…This is the moment!

Geschreven door: Ron Lubbers

Laat je reactie achter!