Ondanks dat je de nacht ervoor flink hebt doorgehaald met je vrienden in de kroeg, sta je verbazingwekkend goed op de foto. De Thames en Tower Bridge op de achtergrond maken het plaatje compleet. Perfect voor LinkedIn, alleen je vrienden moeten eraf. Even paint opstarten, beetje knippen, plakken, uploaden en je bent klaar om LinkedIn gek te maken met je foto.

Zomaar een gedachte die blijkbaar veel mensen hebben. OK, niet iedereen ziet er na een avondje doorhalen nog fris uit, maar de foto’s waar iemand vanaf is geknipt kennen we allemaal. LinkedIn is een zakelijk platform en een goede indruk maken is daar net iets belangrijker dan op Facebook of Instagram. Dit kan het verschil maken tussen wel of niet een opdracht krijgen of uitgenodigd worden voor een gesprek.

Kijk recht in de camera

Beide foto’s uit onderstaande test zijn gemaakt door een professionele fotograaf, voor de website van Limesquare. Twee gave en totaal verschillende foto’s die op LinkedIn ook compleet verschillende indruk achterlaten. Met de linker profielfoto vinden mensen mij competenter, vriendelijker en invloedrijker. Voornaamste reden? Links kijk ik in de camera en rechts niet.

 

Gebruik een recente foto

Een foto van 5 jaar terug toen je nog wel je wilde haren had is niet handig. Je wilt dat mensen je herkennen. Veel LinkedIn-gebruikers vinden het een bezwaar om op je profiel te klikken en daar je foto vergroot te bekijken. Zorg daarom voor een recente foto waarop je meteen te herkennen bent.

Lach

Ga voor de lol eens door de lijst met je connecties en verbaas jezelf over hoeveel mensen niet lachen op hun profielfoto. Door te lachen op een foto, en helemaal met ontblote tanden, word je aardiger gevonden en straal je vertrouwen uit. 

 

Hoofd, schouder, knie en teen

Als je een foto gebruikt waarop je verder weg staat ben je slecht te herkennen. In de zoekresultaten komt je profielfoto erg klein naar voren. Als die dan ook nog voor een groot deel gevuld is met een bloemetjes uit een Frans landschap ben je niet te herkennen. Zorg dat de helft van je profielfoto gevuld is met je gezicht, de rest schouders en een beetje achtergrond. 

 

 

Niet knippen

Hoe tof die foto bij de Thames ook is, gebruik hem niet voor LinkedIn. Iedereen ziet dat je een deel van de foto hebt geknipt. Dat geeft niet bepaald een goede eerste indruk en die Tower Bridge op de achtergrond gaat het verschil niet maken. Sterker nog, het leidt alleen maar af van waar om gaat; jou.

.

Geschreven door: Ron Lubbers

Laat je reactie achter!