Google weet alles van ons. Voor sommigen is dat een hele beangstigende gedachte, anderen maken er graag gebruik van en zijn vooral erg blij met de juiste zoekresultaten. Voor de groep die zich totaal niet druk maakt om hun privacy rolde Google afgelopen vrijdag Google Persoonlijk uit.

Google Persoonlijk maakt het mogelijk om via Google te zoeken in je persoonlijke foto’s, agenda items, e-mail en andere Google gerelateerde diensten. Als je ingelogd bent op je mobiele webbrowser vind je Persoonlijk naast de bekende tabbladen Afbeeldingen, Video’s en nieuws. Na een zoekopdracht vind je een overzicht van je persoonlijke resultaten. Onder meer korte previews uit je mailbox, foto’s die je hebt opgeslagen in Google Foto en YouTube comments. Persoonlijk laat je in eerste instantie een beperkte weergave zien. Klik je op een item, dan krijg je meer details te zien zoals de gehele mail of het complete fotoalbum.

Google rolt Persoonlijk nu uit op de mobiele browser versie en is binnenkort voor iedereen beschikbaar. Wil je niet dat Google snuffelt in je persoonlijke domein, voor zover ze dat nog niet doen, gebruik dan de app van Google of log uit in je browser. 

Geschreven door: Ron Lubbers

Laat je reactie achter!